Fotoboek “Eye See” van Albert Brunsting

Crowdfunding voor het fotoboek “Eye See”

Toen ik rond mijn twaalfde verjaardag mijn eerste camera kreeg (Ilford Sportsman) was dat eigenlijk het begin van mijn interesse voor fotografie, op mijn 15e had ik mijn eerste donkere kamer, althans een slaap kamer die ik kon verduisteren. Dat is inmiddels al weer zo’n 50 jaar geleden en in de tussentijd zijn er heel wat foto’s gemaakt. Al lang loop ik met het idee om een fotoboek samen te aan stellen en nu is het dan echt eindelijk zover om dat te gaan doen, althans dat hoop ik te gaan realiseren. We zijn al een heel eind met de selecties, de vormgeving en de teksten. Het wordt een full-color boek (met ook veel zwart-wit foto’s natuurlijk) 243×300 mm staand, hard cover, van bijna 250 pagina’s. Daarin een selectie uit heel veel onderwerpen, uiteraard de Dorpsfiguren Ruinerwold (ook nieuwe, niet bekende opnames), de serie South-Carolina (USA), Kunstacademie-tijd, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Peru, reis-, concert-, opdracht-fotografie, enz. De nadruk ligt dus vooral op mijn vrije werk. Wel erg moeilijk om selecties te maken (“Kill your darlings”) want er is zoveel !
Om het nu echt van de grond te krijgen ben ik een crowdfunding gestart om de drukkosten te gaan financieren, hiervoor kan ik jullie steun gebruiken, je kan bijdragen op veel verschillende manieren als je naar deze site gaat:
https://www.voordekunst.nl/projecten/8743-eye-see-fotoboek-albert-brunsting
Ik zou het geweldig vinden als je bij wil dragen op welke manier dan ook, het wordt een kijkboek voorzien van de nodige tekstfragmenten. Het boek maak ik in samenwerking met vormgever Hilbert Heitmeyer en journalist Remco Rous. Niet alleen een boek om zelf in de kast te hebben, maar natuurlijk ook prachtig als geschenk. De levertijd en presentatie is nog niet bekend maar het wordt in ieder geval voor 6 oktober, de dag dat ik 65 wordt!


Bij voorbaat mijn hartelijk dank voor jullie medewerking !


Met vriendelijke groet
Albert Brunsting

Auteur: Albert

Een beeld, gevangen in een honderdste van een seconde, zonder aan kracht te verliezen. Scherp en helder in een oogopslag. Het juiste moment en de juiste sfeer. Dat is fotografie met een visie. Aan Kunstacademie St. Joost ontwikkelde Albert Brunsting een kritische blik; een andere kijk op beeld en kleur. Zo ontstond een bijzonder gevoel voor kleur, belichting en compositie. De beste componenten om sprekende beelden te maken. Niet alleen fotografie speelt een belangrijke rol in zijn werk, ook het vervaardigen van bedrijfsfilms, instructiefilms, enz. is inmiddels een interessant onderdeel van zijn werkzaamheden geworden, documentaires, video- en DVD producties voor verschillende bedrijven, overheden en instellingen in Nederland. Opvallende projecten waren, CD-ROM project voor de Maatschappij van Weldadigheid, band- dia en video producties + audio-visuele producties voor Noorder Dierenpark, enz. Jaarverslagen voor oa. bedrijven en instellingen, plus enkele Theaterprojecten.